Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо отново не разкри нищо относно бъдещето си

Алонсо отново не разкри нищо относно бъдещето си

82
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Ферари

Фернандо Алонсо отново не разкри нищо относно бъдещето си, което е най-горещо обсъжданата тема във Формула 1 през последните седмици.

Испанският пилот на Ферари трябваше за пореден път да отговаря на въпроса дали ще напусне Скудерията. На конкретното питане дали може определено да заяви, че няма да е в Макларън или Ред Бул през 2015 или 2016 г., той каза:

– Това е много труден въпрос. Ще сторя това, което е най-добро за Ферари.

Името на 33-годишния пилот се спряга най-често във връзка с Макларън и връщане в отбора от Уокинг. Слуховете вече са сериозно количество: от този, че Хонда са готови да платят 30 милиона евро неустойка за прекратяване на договора му до твърдението, че с Ферари са се споразумели Фернандо да напусне без допълнителни утежнения за която и да е от страните.

– Живея за работата си, подготвям се от 1 януари до 31 декември, а с Ферари трудът е специален, защото това е най-добрият отбор в света. В продължение на пет години давам всичко от себе си на пистата и цифрите го показват. Но екипът ми е приоритет №1 и извън трасето. Старая се да върша това, което е най-добро за Ферари. Живея в реалния свят и съм наясно с всички слухове. Но най-важно за мен остава да работя с отбора, да помагам в битката с Уилямс в шампионата. Бъдещето е на второ място сред приоритетите ми. В този аспект няма нищо ново още от миналата година през юли. Сега сме октомври – новини липсват. Както казах и по-рано, винаги поставям интересите на отбора и тифозите, на бранда Ферари, който е по-голям от всеки от нас, пред моите собствени интереси. Аз съм много амбициозен човек и искам да печеля – нещо, което преследвам, откакто бях десетгодишен и започнах да се състезавам професионално с картинг. Искам да побеждавам и да подобря представянето си в момент, който смятам за най-добрия в кариерата си. Надявам се да извлека полза от това през следващите няколко години, да взема още титли, да се оттегля с повече от два шампионата. Но никога не се знае – заяви Алонсо на Сузука.

Испанецът допълни, че всеки има представа какво иска да прави и той самият е наясно със себе си:

– Имал съм невероятния късмет да избирам къде да карам във Формула 1, да избирам собственото си бъдеще, което по принцип не се случва. Ще сторя най-доброто – за себе си и за Ферари, поемайки минимален риск.

Междувременно на автомобилния салон в Париж Лука ди Монтедземоло заяви, че шефът на Ферари във Формула 1 Марко Матиачи води преговорите с Алонсо. Маркизът, който напуска официално поста си президент на компанията след по-малко от две седмици, допълни, че всичко зависи от това какво иска Фернандо, но той вярва, че ще бъде намерен правилният отговор.

След като Жул Бианки пък каза, че е готов да се състезава за Ферари при евентуално напускане на Алонсо, името и на Нико Хюлкенберг бе забъркано в приказките по време на анализ на испанската телевизия Антена 3. За място в Маранело се спряга постоянно Себастиан Фетел, а напоследък и Люис Хамилтън. Твърди се, че и Ромейн Грожан изчаква и не подписва с Лотус, надявайки се да си намери позиция във Ферари.