Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел ще докаже, че хората грешат, заяви Андрети

Фетел ще докаже, че хората грешат, заяви Андрети

30
0

Себастиан Фетел притежава необходимите качества, за да върне Ферари на върха във Формула 1 и ще докаже, че хората грешат в преценката си за него, заяви Марио Андрети.

Ред Бул обяви по време на уикенда за Гран при на Япония, че четирикратният световен шампион напуска отбора в края на сезона. В падока се приема като факт, че Фетел отива във Ферари, но това все още не е официално потвърдено. Смята се, че присъединяването на германеца към Скудерията може да бъде съобщено в Остин (Тексас).

– Себастиан ще се справи много добре, независимо къде е. Вероятно просто му е нужно ново предизвикателство, може би иска да бъде оценен по нов начин. Сигурен съм, че това ще се случи, когато отиде във Ферари – смята световният шампион във Формула 1 за 1978 г. – Рано или късно отборът ще е фактор, въпреки сегашния спад. Не може да се справи по-зле, отколкото Фернандо [Алонсо] досега. Ако му дадат конкурентоспособен автомобил, е в състояние да изведе Ферари до върха и това би било огромно постижение. Знаете колко важно е подобно нещо за Формула 1.

Според Андрети подобно прехвърляне дава възможност на Себастиан да докаже, че критиците му грешат.

– Би могло да се каже, че той е едноизмерен пилот, тъй като не успява да се справи с по-малкото аеропритискане, с начина, по който идва мощността и т.н. Не можа да привикне към новостите така, както около него се надяваха. Но става все по-силен и брилянтният му талант ще излезе на преден план. Той ще продължи да показва на какво е способен. Никога няма да подценя възможностите му. Рано или късно Себастиан ще докаже, че хората грешат – допълни той, цитиран от gpupdate.net.

Според американеца от италиански произход отиването на Фетел във Ферари може да се сравни с това на Люис Хамилтън в Мерцедес. Андрети заяви, че напускането на англичанина от Макларън в края на 2012 г. е било вероятно най-доброто решение в кариерата му:

– Какво знаехме, когато Люис си тръгна от Макларън? Тогава той отиде в Мерцедес, които не бяха особено силни. Тази промяна (на Фетел – б.р.) може да е друго такова силно решение.