Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с трудности в намирането на ритъм в първия ден на уикенда...

Ферари с трудности в намирането на ритъм в първия ден на уикенда в Белгия

58
0

Ферари пристигна в Белгия със сериозни амбиции след втората победа за сезона в Унгария. Поне до момента обаче пилотите на отбора не успяват да се представят на достатъчно добро ниво. И докато четирикратният победител на Спа Кими Райконен успя да заеме четвърто и пето място в двете днешни сесии, то неговият съотборник Себастиян Фетел завърши деня едва на десето място.

Четирикратният световен шампион остана едва на 1,5 секунди от лидера Нико Розберг. Въпреки това той не изглежда особено обезпокоен, след като успя да направи 21 обиколки сутринта и 23 обиколки следобед.

„Мисля, че изпълнихме своята програма, но ще трябва да подобрим още представянето си за утрешния ден“, заяви германецът. „Не трябва да възприемаме толкова сериозно времената от днешния ден, но разбира се бихме искали да сме по-бързи. Сигурен съм, че ще успеем да подобрим представянето на колата за утрешния ден, а и трябва да го направим, защото разбира се не искам да съм десети.“

Кими Райконен пък определено се справя отново чудесно на пистата, на която е триумфирал четири пъти. От една страна той получи сериозна подкрепа след обявеното продължаване на договора му, а от друга Спа определено пасва на стила му, което му помага да намери значително по-лесно своя ритъм.

„Да, днес нещата изглеждаха доста добре“, в типичния си лаконичен стил обясни финландецът. „Ще се опитаме утре да подобрим още представянето си и се надяваме на силно представяне в неделя за състезанието.“