Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се чувства добре във Ферари SF15-T

Фетел се чувства добре във Ферари SF15-T

27
0

Себастиан Фетел и Ферари се съсредоточиха върху тестове за издръжливост в последния ден от тестовата сесия на пистата Каталуния. Четирикратният световен шампион направи малко на 70 обиколки и въпреки някои проблеми, бе доволен от регистрирания прогрес и темпото на SF15-T.

„Фокусирахме се основно върху издръжливостта на автомобила и направихме няколко по-дълги серии, тествайки различни конфигурации на настройки и гуми. Не покрихме толкова голяма дистанция, колкото ни се искаше, но на този етап от зимните тестове винаги има някакви проблеми, с които трябва да се справиш. Като цяло мога да потвърдя, че чувството ми в автомобила е положително”, коментира Фетел.

Себастиан пожела на Фернандо Алонсо бързо възстановяване след вчерашната катастрофа на испанеца. Той вървеше зад Макларън-а, когато инцидентът се случи и го определи като „странен”: „Скоростта бе ниска – може би около 150 км/ч. Изведнъж той отиде към стената. Изглеждаше странно.”

Главният конструктор на Ферари Симоне Реста пък каза, че Скудерията изпълни програмата си за тестовете, „базирана върху развитие, изпипване на различни компоненти и стратегия. Направихме и някои измервания за елементи, които ще бъдат разработвани в аеродинамичния тунел. Имахме работа още по хардуер, настройки и гуми. В течение на тренировката правехме планирани спирания за смяна на компоненти, които бяха достигнали края на жизнения си цикъл. Направихме много тренировъчни стартове, но все още не сме изпълнили състезателна симулация. Пилотите казаха, че се чувстват чудесно в колата и трудът ни по реглажите допълнително е подобрил това усещане.”