Начало Formula 1 News Ферари са по-бързи, но в шампионата е нужна не само скорост, заяви...

Ферари са по-бързи, но в шампионата е нужна не само скорост, заяви Хамилтън

30
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън спечели 67-ата си победа във Формула 1, триумфирайки в Гран при на Унгария – успех, какъвто не предполагаше, че има шанс да вземе след проблемите в началото на уикенда. Английският пилот на Мерцедес все още е на мнение, че Ферари изпреварва Мерцедес като скорост. Той обаче се възползва максимално добре от дъжда в квалификацията, спечели полпозишъна, поведе на старта и на практика не допусна да бъде изпреварен, контролирайки темпото в надпреварата.

„Знаем, че тази година Ферари са по-напред от гледна точка на темпото, но за спечелването на един шампионат е нужна не само скорост, а и подход, управление на ситуациите”, коментира Хамилтън след петия си успех за 2018 г. „А досега като цяло ние свършихме малко по-добра работа. Има по какво да работим за представянето си. Но трябва да използваме максимално всичко, което ни позволява да победим Ферари, когато те не се справят по най-добрия начин.”

„Определено имахме и чудесни, и лоши моменти в първенството досега, но отборът остана силен. В момента сме в чудесна позиция, но важното е да не изтървем инициативата. Дъждът бе истинска благословия през последните два уикенда и съм благодарен за това. Предстои ни много работа, защото днес се справихме, но ако Ферари бяха на полпозишън, щяхме да имаме проблеми.”

„Целта през втората половина от сезона ще е да надградим постигнатото от първата част. Вълнувам се за ваканцията. Ще върша различни неща, но ще тренирам постоянно. Искам да съм сигурен, че ще се върна изпълнен с повече енергия.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter