Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия за първи път този сезон не записа точки в състезание

Форс Индия за първи път този сезон не записа точки в състезание

43
0
Нико Хюлкенберг,Серхио Перес

Гран при на Унгария се оказа първият старт за 2014 г., в който тимът на Форс Индия не взе никакъв актив.

Пилотите на екипа Нико Хюлкенберг и Серхио Перес не завършиха в състезанието на пистата близо до Будапеща, като на всичкото отгоре се удариха помежду си. Инцидентът доведе до отпадането на Нико.

Не беше най-добрият ни ден – призна немският пилот. – Пистата изсъхваше и бях доста близо до Серхио, когато с него се ударихме в последния завой. Той премина по доста по-широка траектория от там в предходния тур. Опитах да го изпреваря от вътрешната страна, но той стесни кривата, а аз не можех да спра маневрата. Блъснахме се, предното ми крило се строши и отидох право в бариерата. Беше моя грешка и се извиних на тима. Особено разочароващо е, като се има предвид какъв потенциал имахме за състезанието. Но това, предполагам, бе просто един от не толкова добрите ни дни.

Перес също бе разочарован да приключи по такъв начин уикенда, точно когато изглеждаше като че ли може да вземе доста точки:

Излязох по-настрани на бордюра в последния завой, изтървах задната част и това беше – отидох в стената. Беше ужасно нещастен край на надпреварата. Съжалявам за отбора, който заслужаваше точки. Условията бяха много сложни. Пистата изсъхваше и се подобряваше, което те кара да натиснеш до лимита. Но бяха останали някои мокри места, където можеше да излетиш. Ще отсеем позитивното от уикенда и ще се върнем в точките следващия старт.

Шефът и съсобственик на екипа Виджай Маля заяви, че е жалко да приключат първата част от сезона така, но все пак това не бива да отклонява вниманието от страхотно представяне на Форс Индия досега.

Това е първото състезание през 2014 г., в което не взимаме точки. Оставаме пети в шампионата (при конструкторите), въпреки изтърваната възможност. Освен това за Формула 1 като цяло бе фантастично да видим толкова битки гума до гума, страхотно шоу за феновете. Сега излизаме във ваканция, за да се прегрупираме и да се върнем още по-силни в Белгия – заяви Маля.