Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия само на точка от петата позиция при конструкторите

Форс Индия само на точка от петата позиция при конструкторите

63
0
Серхио Перес

С шест точки си тръгва тимът на Форс Индия от Италия благодарение на седмото място на Серхио Перес. Съотборникът му Нико Хюлкенберг финишира извън топ 10 – на 12-та позиция.

Шефът и съсобственик на отбора Виджай Маля заяви, че спечеленият на Монца актив е много важен в битката за конструкторския шампионат. Форс Индия е само на точка от петата позиция – има 109 точки срещу 110 на Макларън.

– Състезанието бе голямо удоволствие. Постоянно се борехме с някого, непрекъснато натискахме. Беше страхотна надпревара и взехме ценни за шампионата точки. Най-важната част бе борбата с Дженсън [Бътън] – прекрасна битка, напомни ми за миналото. Знам, че той е пилот, с когото можеш да се надбягваш определено твърдо и винаги чисто. В края на състезанието знаех, че Кевин [Магнусен] е наказан и няма нужда да го атакувам. Това означаваше, че мога да се съсредоточа върху това да се пазя от Дженсън, което не бе леко – коментира мексиканският пилот.

Хюлкенберг сподели от своя страна, че надпреварата е била трудна за него, въпреки че през повечето време нямаше с кого да се бори на пистата:

– Направих много добър старт, особено като се има предвид, че бях с твърдите гуми. Но скоро загубих контакт с колите пред мен, които бяха с медиум. Просто нямах същото темпо. Беше доста трудно да управлявам колата, особено задната й част – тя бе нестабилна и правеше карането сложно. Спрях в бокса доста рано, тъй като с твърдите гуми нищо не се получаваше, а и видях възможност да прескоча доста хора. И след това обаче балансът не бе като хората. Сега трябва да гледаме към Сингапур.