Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия се устреми към силен резултат в състезанието след отлична квалификация

Форс Индия се устреми към силен резултат в състезанието след отлична квалификация

64
0

Екипът на Форс Индия постигна отлично класиране в последната квалификация за 2016 г. във Формула 1. Нико Хюлкенберг се нареди седми, а Серхио Перес – осми на грида за Гран при на Абу Даби.

„Много съм щастлив и мисля, че седмото място бе възможният максимален резултат за нас днес”, заяви Нико, за когото това е последна надпревара с Форс Индия. „Доволен съм от обиколките си, особено като се има предвид колко време изгубих този уикенд – през първата и третата тренировки. В началото на квалификацията мислех, че ще е доста трудно, но постигнахме чудесен прогрес с колата по време на сесията. В крайна сметка бях достатъчно уверен, за да натискам във всичките си бързи обиколки. Надявам се утре да вървим пак така, за да приключа сезона и пребиваването си във Форс Индия както трябва. Шестте коли пред нас може да са трудни за настигане, но ще се опитаме.”

Перес заяви, че е доволен от резултата заради екипа си, но лично той не се радва на представянето си.

„Знам, че можеше да е по-добре. В последния си бърз тур предната част бе нестабилна, опитах се да променя траекториите си, за да се боря с проблема, но не се получи. С перфектна обиколка можеше да съм седми. Но все пак класиране на четвърта редица е страхотен резултат за отбора. Сега гледам към последното си състезание с Нико като съотборник. Искам да вземе повече точки от съперниците, тъй като четвъртото място в конструкторския шампионат е наистина важна цел за нас”, каза мексиканският пилот.

Главният оперативен директор на Форс Индия Отмар Шафнауер допълни, че отборът е в чудесна позиция да запише силен резултат в утрешното състезание и да завърши наистина добре най-силния сезон в историята на тима.