Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг: Във Форс Индия ме направиха по-добър пилот

Хюлкенберг: Във Форс Индия ме направиха по-добър пилот

76
0

Форс Индия потвърди четвъртото си място в шампионата при конструкторите във Формула 1 за 2016 г. със седмо и осмо място на Нико Хюлкенберг и Серхио Перес в Гран при на Абу Даби.

„Беше доста просто и всъщност самотно състезание – основно се надбягвах със съотборника си, защото просто не можехме да настигнем първите шестима в колоната”, каза Хюлкенберг след последния си старт с Форс Индия. „Първи завой бе доста интересен, защото Макс [Верстапен] ме удари. Това повреди пода на колата и малко ме затрудни. За щастие имах темпото да си задържа позицията.”

„Страхотно е да приключа времето си във Форс Индия със силен резултат и да помогна на тима да стане четвърти в първенството. Всички заслужават поздравления и огромно признание за невероятната си работа през годината. Напускам отбора с много щастливи спомени. Форс Индия винаги ще е част от живота ми. Научих много тук, те ме направиха по-добър автомобилен състезател. Заедно израснахме и се гордея от постигнатото.”

Перес заяви, че е доволен от представянето си в надпреварата. Той финишира на позицията, от която стартира, като и за него дистанцията се оказа не твърде натоварена.

„Стана малко по-напрегнато в последните обиколки, когато трябваше да се отбранявам от Фелипе [Маса]. Натисках наистина сериозно в началото на стинтовете си, опитвах се да намаля разликата спрямо Нико, но в крайна сметка завърших точно зад него. Чудесно е да приключим сезона с точки и да поставим финал на една невероятна година”, обясни Серхио.

„Сега ще се прибера в Мексико, за да си почина. Беше дълга и натоварена година, така че очаквам с нетърпение да се събера със семейството и приятелите си. Празниците ще са наистина щастливи, когато се сетя какво постигнахме този сезон. След това се връщам на работа!”