Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не иска да се меси в битката на Мерцедес

Фетел не иска да се меси в битката на Мерцедес

40
0

Себастиан Фетел би искал да се сбогува с Ред Бул с подиум, както и да не се намесва в битката между пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Люис Хамилтън.

Четирикратният световен шампион даде четвърто време във втората петъчна тренировка.

– Не искам да се намесвам в битката в Мерцедес. Би било страхотно да се състезавам с тях и да ги победя, но реалистично погледнато те са малко прекалено напред. Ако погледнем последните няколко надпревари, то Мерцедес би трябвало да постигнат двойна победа, стига да нямат проблеми. Аз искам да извлека всичко от себе си, от автомобила си и да завърша четвърти в шампионата. Все пак това е F1, състезанието е дълго, всичко може да се случи. Ако те имат някакъв проблем, няма да ги чакаме. Определено смятам, че Макларън са направили крачка напред в последните няколко старта, а характерът на това трасе може би им пасва повече, отколкото някои от предишните писти. Мисля, че ние подобрихме нашия болид, но има още какво да се направи. Но е само петък, така че ще открием (какво е положението) утре – обясни Фетел.

Даниел Рикиардо бе шести в подреждането, с две десети от секундата по-бавен от съотборника си. На въпрос дали ще води битка с Фетел, той се засмя и отговори:

– Дано! Не знам дали ще има заповеди от бокса, може би няма да се случат по неговия начин! Но като оставим шегите настрани, Себ бе силен днес и се надявам да се борим за последното място на подиума. Би било чудесно да завършим сезона по този начин – би било прекрасно да се сбогуваме с него така. Направихме си обиколките, което бе важно, направихме и дълги серии с двата типа гуми, така че изпълнихме всичко от плана. Както винаги, вечерта ще видим какво можем да научим, да подобрим. Мерцедес изобщо няма да ги споменавам! Те се борят за титлата, така че да бягат напред. Борбата за третото място изглежда сериозна, както винаги. Със сигурност ще опитаме нещо със стратегията. Със суперсофт не бяхме толкова бързи, но видяхме какви времена могат да се постигнат. Предстои последното състезание за сезона и някои хора са може би по-развълнувани от други, така че стратегията може да ни е предимство – заяви австралиецът.