Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фелипе Маса се е съгласил да се върне в Уилямс за 2017...

Фелипе Маса се е съгласил да се върне в Уилямс за 2017 г.

105
0

Фелипе Маса се е съгласил да се върне в Уилямс за сезон 2017 във Формула 1, твърдят бразилски медии. Това ще позволи на тима от Гроув да освободи Валтери Ботас, за да се присъедини към Мерцедес. Маса подписал нов договор вчера.

Според бразилски средства за масова информация на Фелипе му били нужни само няколко дни, за да реши да отложи оттеглянето си от спорта. Според информацията от Мерцедес са направили неуспешни опити да привлекат Фернандо Алонсо от Макларън или Нико Хюлкенберг от Рено.

Отборът на Уилямс не желаеше да се раздели с Ботас в замяна на отстъпка за двигателите си и Паскал Верлайн, тъй като опитът на немския пилот във Формула 1 е твърде малък. Затова тимът положи усилия да убеди Маса да се върне за година, за да не рискува през 2017-та да се състезава с дебютант в лицето на Ланс Строл и състезател със само един пълен сезон в F1 зад гърба си.

Обратът идва вследствие оттеглянето на Нико Розберг от Гран при. Броени дни, след като триумфира с короната, световният шампион за 2016 г. обяви, че напуска спорта. Това постави Мерцедес пред сложната задача да му намери заместник, който освен това ще се присъедини към отбора на доста късен етап от подготовката за следващия сезон.