Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Не бягам от нищо

Фетел: Не бягам от нищо

56
0

Себастиан Фетел заяви, че не бяга от отбора на Ред Бул, а е почувствал, че сега е правилният момент да направи крачка към нещо ново в кариерата си. Днес бе официално обявено, че той напуска отбора, с който спечели и четирите си световни титли в края на настоящия сезон във Формула 1.

Шефът на екипа Кристиан Хорнер няколко пъти спомена, че немският пилот отива във Ферари. Самият състезател каза, че не може да потвърди нищо в момента.

– Тази стъпка очевидно е трудна след толкова време с Ред Бул. Изкарахме толкова много фантастични години, а аз още се радвам на моментите си с екипа. Но в някакъв етап от живота искаш да направиш нещо друго, нещо ново. Не за първи път ме търсят от тук или от там. И преди съм имал възможност да сменя тима. Смятам, че сега почувствах момента като правилен и затова реших да сторя нещо ново. Ясно е, че хората ще помислят, че е заради трудностите тази година, но аз не възприемам нещата така. Смятам, че времето ни заедно бе чудесно и все още се надявам на силни последни пет надпревари. Не напускам заради това, че не харесвам отбора или някои хора в него, или защото ситуацията не ми допада. Не бягам от нищо. Но както казах, сметнах, че сега е точното време – това твърди вътрешният ми глас. Гладът за нещо ново е по-силен, но нито решението е лесно, нито последствията от него. В момента не мога да потвърдя нищо друго. Трябва да почакаме още малко за това. Не много, но понастоящем не съм в състояние да кажа друго. Гледам напред към нов проект, нова стъпка и целта е – без значение къде отивам – да постигна успехи – обясни Фетел.

Той остана девети в квалификацията за Гран при на Япония, след като в Ред Бул предпочетоха настройки за мокро с оглед на очаквания утре дъжд. Въпреки това Себастиан не бе съвсем доволен:

– Сутринта загубихме малко време, имах известни проблеми в някои от завоите. Но утре вероятно ще вали. Ако не стане, то състезанието ще е по-сложно от тази ни позиция, но ще видим.

Даниел Рикиардо е малко по-напред – шести на грида. Неговото внимание също бе отклонено от новината, че догодина ще има нов съекипник, но като цяло бе по-удовлетворен от представянето си в квалификацията.

– Бях доста изненадан от новината за Себастиан. Не знаех преди тази сутрин, а това са две доста големи промени за отбора – неговото напускане и идването на Данил [Квят]. Но Себ си е свършил работата тук, в Ред Бул и смята, че е време да продължи напред. Доволен съм, че имах възможност да се състезавам редом с него в продължение на година, да го наблюдавам как се труди. Бях слушал много за начина му на работа преди настоящия сезон и е хубаво, че го видях от първа ръка. Очаквам Данил да е бърз. Познавам го доста добре и смятам, че ще е интересно да работим заедно. Доволен съм как се справихме в квалификацията след вчерашната ми грешка. Мислех, че ще вървим по-силно тук, но смятам шесто място за реалистично спрямо силата ни днес. Би трябвало да сме малко по-добре, ако утре вали – коментира австралиецът.