Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Нормално е в такъв момент да си критичен, но сега трябва...

Фетел: Нормално е в такъв момент да си критичен, но сега трябва да защитя тима си

91
0
RTL,Кай Ебел

Себастиан Фетел претърпя още един сериозен удар в битката за титлата във Формула 1 този сезон, отпадайки от Гран при на Япония. Проблем със свещ го извади от трасето в самото начало на надпреварата на Сузука.

„Нормално е в такъв момент да си критичен, особено когато нещата така се объркат – това е част от работата”, заяви Фетел малко след връщането си в падока. „Мисля, че сега трябва да защитя тима си. Свършихме невероятна работа досега. Жалко е, че имахме проблеми с издръжливостта в последните две състезания, но това се случва понякога.”

„Боли, разбира се. Всички сме разочаровани. Но сега трябва да си починем и да се върнем в последните четири старта с нови сили. Да видим какво ще се случи в тях.”

„Все още имаме шанс… Да, очевидно не контролираме ситуацията толкова, колкото би ни се искало. Но като цяло отборът върви в правилна посока, постигаме подобрения старт след старт. Мисля, че стигнахме далеч по-напред, отколкото хората мислят. Има и позитиви, но със сигурност днес няма да гледаме към тях, защото денят не е такъв.”

В края на уикенда Фетел получи и официално порицание от стюардите заради това, че пропусна националния химн на Япония преди старта на състезанието.