Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не се притеснява от дъжда в Остин

Фетел не се притеснява от дъжда в Остин

54
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел не се притеснява от прогнозата за времето, която предвижда дъжд в петък и събота, когато са свободните тренировки и квалификацията за Гран при на САЩ. Метеоролозите смятат, че валежите ще са сериозни, а температурата на въздуха едва ли ще достигне 20 градуса. В региона вече паднаха големи дъждове, на места имаше предупреждения и за наводнения.

„Дъждът не ме плаши. Не мисля, че би бил проблем за нас. Ако автомобилът ни е бърз, той ще е бърз и на сухо, и на мокро”, обясни Фетел на пистата в Остин (Тексас). „Времето може би не помогна в определени състезания, но това е част от играта. Не смятам, че може да виниш външни фактори като времето за каквото и да е. Трябва да се справяш с тях – може би по-добре, отколкото ние се справихме.”

Пилотът на Ферари обясни също така, че през уикенда в САЩ ще се съсредоточи върху това да спечели конкретното състезание, отколкото върху възможността Люис Хамилтън да спечели титлата за 2018 г.

„Изоставаме с доста точки, така че ще се фокусираме върху надпреварата и след това ще гледаме какво правят останалите. Продължаваме да се стараем и да даваме най-доброто от себе си”, допълни Фетел.

Ферари има сериозни промени по пода на колите си за Гран при на САЩ, както и в областта на дефлекторите. Една от целите на новостите е подобрено поведение на въздуха около задните гуми.