Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел със сарказъм: Получи ни се чудесно

Фетел със сарказъм: Получи ни се чудесно

54
0
Себастиан Фетел

Нещата през този сезон просто не се получават за Себастиян Фетел. Въпреки показаната скорост през целия уикенд, днес германският пилот на Ред Бул трябваше да се задоволи със седмото място, докато неговият съотборник успя да спечели втора победа. Фетел бе определено разочарован след края на състезанието, от една страна от момента в който излезе първата кола за сигурност, а от друга от собствените си грешки и грешките на отбора.

„При рестарта нещата ни се получиха чудесно“, обясни със сарказъм Фетел. „Казаха ми да използвам мапинг, при който се оказа, че не зареждаме батериите и нямам ток. Разполагах само с мощността на двигателя, която разбира се е невероятна и ми позволи да загубя само две позиции.

После дойде моята грешка. Дадох по-рано газ при излизането от завоя, за да не позволя на Мерцедес-а да се залепи зад мен. И всичко свърши… Може би без него (завъртането – б.а.) вероятно щях да съм с позиция по-напред.

Проблемите започнаха в началото, когато за малко изпуснахме питлейна при излизането на колата за сигурност. Даниел пък успя да влезе като един от първите в бокса. Тъй като колата за сигурност ни чакаше на първия завой и ни забави, това бе доста неприятно за първите четири коли.“

„Себастиян имаше малшанс днес, но също така и късмет. След като стъпи с едното колело извън пистата и се завъртя, големият шанс бе че не се заби в стената“, призна и тим шефът Кристиян Хорнер. „Но и той успя да овладее колата в последния момент. За съжаление това завъртане обаче съсипа гумите му и повлия на стратегията му. В края обаче показа изключителна воля в борбата си срещу Ботас, който бе с по-нови гуми и с повече скорост на правата.

Днес нещата просто зависеха от това да си в правилното време на правилното място. В първата част на състезанието се видя, че когато късметът не е с теб, дори и на пилотите на Мерцедес бе трудно да минат напред. А когато за тях е трудно, представете си колко трудно е за нас.

Като цяло първата половина от сезона бе много тежка за Себастиян, който имаше и много малшанс. Сигурен съм обаче, че той ще се завърне с трясък. Мисля, че за всички нас паузата идва навреме, защото преживяхме трудни моменти.“