Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел смята критиките към Райконен за напълно нормални в спорт като Формула...

Фетел смята критиките към Райконен за напълно нормални в спорт като Формула 1

80
0

Себастиян Фетел смята, че е съвсем нормално за спорт като Формула 1 да има критики към пилотите. Германецът заяви по време на проведените през уикенда Ферари рейсинг дейс на пистата Хунгароринг (специален материал за тях очаквайте в новия 184 брой на списание ClubS1), че в динамичен спорт като Формула 1 е нормално да има пикове и спадове, и след последните да се появяват критики. Изказването му бе свързано с критично отношение в редица медии към съотборника му Кими Райконен след последните надпревари.

Последните две състезания определено са най-неприятните за Кими Райконен през този сезон. Веднага след тях се появиха и подозренията, че той вече е към края на кариерата си за отбора на Скудерията, след като представянето му остава под очакванията на мнозина. През миналата година той не успя да се качи на подиума, а през тази го направи само веднъж, докато Фетел спечели победа и записа още четири класирания в тройката.

„Разбира се, че съм наясно, че последните състезания бяха изпълнени с пикове и спадове за нашия отбор, но това е част от природата на Формула 1“, обясни Фетел. „И след всеки спад започват сериозни критики.“

Германецът знае това от собствен опит, след като през миналата година след серия от четири титли преживя сериозни проблеми.

„Имаше много дефекти, но и аз самият направих грешки. И критиките веднага се появиха. Но нещата в нашия спорт се променят бързо и затова може би няма смисъл да им се отдава толкова голямо значение. Кими знае, какво може и какво иска.

Аз съм доволен от съвместната ни работа, защото помежду ни цари дълбок респект.“

Приятелството между двамата също не е пострадало от тази работа, въпреки че във Формула 1 често се случва взаимоотношенията между съотборници да се изострят.

„Кими е откровен и честен, не съм имал никакви усложнения в съвместната ни работа“, завършва Фетел.