Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Време е да видим колко сме конкурентоспособни; Ферари може да постигне...

Фетел: Време е да видим колко сме конкурентоспособни; Ферари може да постигне резултати, каза Кими

45
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел заяви, че е време Ферари да разбере колко конкурентоспособен е отборът през новия сезон във Формула 1.

Четирикратният световен шампион ще направи състезателния си дебют със Скудерията през предстоящия уикенд в Мелбърн, където в края на тази седмица ще се проведе първи кръг от тазгодишния шампионат.

„През зимата успяхме да изпълним по-голямата част от програмата, която бяхме планирали. Сега е време да излезем на пистата в Австралия и да видим точно колко сме конкурентоспособни. Трасето в Мелбърн е чудесно, но настилката е неравна, а преминаването – сложно. В Австралия е необходима по-мека конфигурация на настройки в сравнение с повечето останали писти, като това се налага заради неравната повърхност. Освен това е първото състезание за годината и за всички ще е трудно да намерят оптимални реглажи, тъй като колите са все още доста нови. Но това е част от предизвикателството. Затова правим тестове през зимата – за да сме възможно най-добре подготвени”, коментира Фетел пред официалния сайт на Ферари.

Съотборникът му Кими Райконен също остана доволен от свършеното в изпитанията преди сезона. Финландецът освен това смята, че отборът може да постигне желаните резултати.

„Мисля, че в сравнение с миналата година сега свършихме страхотна работа като отбор. Доволни сме от постигнатото през зимата и от нивото на конкурентоспособност, което смятаме, че сме достигнали. Но все пак трябва да изчакаме появата на писта, за да видим реалното положение. Ще продължим да се стараем да подобряваме непрекъснато всичко. Сигурен съм, че ще успеем да постигнем резултатите, които заслужаваме и искаме”, каза финландецът.

Кими отбеляза също така, че познава прекрасно отбора, атмосферата е чудесна, хората са щастливи и се трудят сплотено. „Смятам това за хубав знак, а и изглежда крайният резултат от работата ни през зимата е един добър автомобил. Сега е време да се състезаваме – тогава ще разберем наистина къде се намираме”, добави световният шампион за 2007 г.