Начало Избрани F1 обяви глобално партньорство с УНИЦЕФ

F1 обяви глобално партньорство с УНИЦЕФ

357
0
F1 в Мексико 2022
снимка Алфа Ромео

F1 обяви глобално партньорство с УНИЦЕФ. Това стана ясно след като ръководството на световния шампионат сключи тригодишен договор за сътрудничество с благотворителната организация на ООН.

F1 ще подкрепи образованието и хуманитарните мерки на УНИЦЕФ при бедствия и извънредни ситуации. Сред тях е земетресението в Турция и Сирия тази седмица. При него загинаха десетки хиляди души, включително много деца.

Подкрепата на F1 за УНИЦЕФ ще позволи на благотворителната организация да разшири своята образователна програма „Дигитален учебен паспорт“ в още 19 държави. До момента тази програма вече функционира в 26 страни по целия свят. Освен това F1 ще позволи на 50 университетски студенти в областта на STEM да получат напълно финансирано обучение до 2025 г.

F1 също така съобщава, че ще дари средства за фонда за спешни случаи на УНИЦЕФ. Това е свързано с партньорството, което ще продължи през следващите три сезона. Преди това спортът подкрепи организацията с дарение за фонда за спешна помощ през март миналата година. Действията на Формула 1 бяха в отговор на руското военно нахлуване в Украйна. Това създаде специална страница, на която феновете можеха да правят дарения.

Като глобален спорт, който разчита на уменията на STEM, новото партньорство на F1 с УНИЦЕФ се основава на гордата история на благотворителната организация. Тя продължава да внася вдъхновение в образованието благодарение на инициативи като програмата за инженерни стипендии. В нея 50 студенти ще получават пълна подкрепа по време на следването си в университет до 2025-та. Тук се включва и достъп до постоянна информационна дейност в областта на STEM.

F1 и УНИЦЕФ ще използват своята ангажираност и иновации, за да помогнат на хиляди деца да придобият уменията, които са им необходими. По този начин те ще реализират потенциала си и ще имат повече успехи на бъдещите си работни места.

„F1 е спорт, в който научните изследвания, технологиите и иновациите играят жизненоважна роля за успеха на пилотите и отборите. Именно затова образованието е в основата на Формула 1. Партньорството с УНИЦЕФ ще ни позволи да използваме ефективно нашата глобална платформа на спорта за преодоляване на различията в образованието на най-уязвимите хора по света“, сподели Стефано Доменикали.

„Всяко дете има право на качествено образование, както и на защита при извънредни ситуации. Гордеем се с това, че можем да играем роля в осигуряването на знания и умения за най-уязвимите деца“, добави главният изпълнителен директор на F1.

„Светът е изправен пред нарастваща криза в обучението. Милиони деца по света продължават да не посещават училище. Те също така нямат достъп до технологиите, от които се нуждаят, за да учат и да се развиват. Инвестициите в образованието са от основно значение за развитието на децата и младите хора. Те са важни и за изграждането на обществата и икономиките, от които те се нуждаят. Трябва да действаме сега, за да предотвратим тази криза в обучението“, заяви главният директор на британския комитет на УНИЦЕФ Джон Спаркълс.

„Благодарение на F1 ние ще стартира ново партньорство. То ще ни помогне да се гарантира, че повече деца имат достъп до качествено обучение и обучение за придобиване на умения, необходими за  постигане успехи в училище, в работата и в живота. В УНИЦЕФ вярваме, че спортът играе уникална роля в привличането на хората заедно. Той ни помага и да се справим с най-големите проблеми, засягащи децата по целия свят. Това включва и тези, които са попаднали в хуманитарни извънредни ситуации.“