Начало Избрани F1 започна сътрудничество с благотворителната организация на Хамилтън

F1 започна сътрудничество с благотворителната организация на Хамилтън

549
0
F1 лого, Формула 1
снимка: Георги Тодоров/lap.bg

F1 започна сътрудничество с благотворителната организация на Люис Хамилтън. Тя носи името „Мисия 44 и се насочена към решаване на проблемите с приобщаването и разнообразието на хората, които искат да работят в световния шампионат.

Мисия 44 се застъпва за по-голямо представителство, разнообразие и приобщаване в моторните спортове. Целта на тази организация е да създаде значима промяна за младите хора, изправени пред социална несправедливост. Това трябва да се постигне чрез повече образование, овластяване и възможности за заетост

F1 работи в тясно сътрудничество с Мисия 44 от известно време. Световният шампионат иска да се справи с някои от предизвикателствата, свързани с многообразието и приобщаването в спорта. F1 подкрепя благотворителната организация на Хамилтън в улесняването на еднократни преживявания за ученици от слабо представени групи, за да ги вдъхнови да обмислят кариера в областта на STEM и моторните спортове.

По време на Гран при на Великобритания двете организации ще бъдат домакини на първото по рода си събитие за създаване на контакти. То ще събере стипендианти от програмите за стипендии „F1“ и „Мисия 44“ за магистърска програма „Инженеринг в моторните спортове“. Така те ще споделят своите знания и да помогнат за професионалното им развитие.

И двете програми предлагат на учениците важна финансова и професионална подкрепа. Целта е да се увеличат възможностите в моторните спортове за ученици от слабо представени среди.

Миналата година Мисия 44 и F1 осъществиха информационни програми в Остин, Силвърстоун и Сао Пауло. Всички те оказаха положително въздействие върху повече от 150 млади хора.

F1 ще подкрепя Мисия 44 в повишаването на осведомеността за работа на спорта. Тя също така ще свързва благотворителната организация с организации в моторните спортове, за да идентифицира стажове и подобни възможности за млади хора от слабо представени групи

„През последните няколко години за мен беше удоволствие да подкрепям Мисия 44 в усилията й да направи нашия спорт по-разнообразен и да даде възможност на студенти и млади хора да се докоснат до света на F1 и моторните спортове“, сподели Елън Джоунс.

„Очакваме с нетърпение да работим с Мисия 44 в това ново качество. Нека да видим колко врати можем да отворим заедно, за да вдъхновим следващото поколение“, добави ръководителят на ESG в F1.

„Когато Люис Хамилтън стартира Мисия 44 преди три години, той имаше амбицията да създаде по-справедливо и по-приобщаващо бъдеще за младите хора по света“, каза Джеймс Артър.

„Заедно с F1 ще успеем да повишим осведомеността и достъпа до възможностите за кариера в моторните спортове. Така младите хора, независимо от техния произход, да могат да успеят. Промяната изисква колективни действия. Ние сме развълнувани да разширим партньорството си с Формула 1, за да постигнем напредък в областта на многообразието в моторните спортове“, добави CEO-то на Мисия 44.