Начало MotoGP News Фабио Ди Джанантонио: Да караш мотор на Дукати в Муджело е нещо невероятно

Фабио Ди Джанантонио: Да караш мотор на Дукати в Муджело е нещо невероятно

183
0
Фабио Ди Джанантонио
Фабио Ди Джанантонио, снимка Грезини

Пилотът на Грезини Дукати Фабио Ди Джанантонио заяви, че постигането наневероятния“ първи полпозишън в MotoGP на Муджело е билоедна от неговите мечти.“ Дебютантът в кралския клас спечели квалификацията за Гран при на Италия след като се справи най-добре в променливите условия на трасето в Тоскана.

Италианецът стартира кариерата си в MotoGP с мотор Дукати Десмоседичи GP21. До голяма степен Ди Джанантонио остана под прожекторите. Младият състезател спечели първите си точки в Льо Ман, докато съотборникът му Енеа Бастианини спечели състезанието.

Фабио Ди Джанантонио се възползва от сложните условия в Q1 на пистата Муджело, за да оглави сесията и да премине в Q2. Там той използва познанията си за променящата се писта, за да измъкне шокиращо полпозишъна с 0. 088 секунди от новака в екипа на Валентино Роси Марко Безеки.

Когато го помолиха да опише своя пробив, Ди Джанантонио заяви следното: „Ами какво мога да кажа?“

Това е нещо невероятно, Пристигнах тук, в Муджело и очаквах да постигна добър резултат за всички хора, които идват за теб и те подкрепят. Не мога да опиша цялата подкрепа, която имам в домашното си състезание“, сподели Ди Джанантонио.

Да караш мотор на Дукати в Муджело е нещо невероятно. Спечелването на полпозишън е още по-страхотно.“

Това беше страхотен завършек на деня за мен. Една от мечтите в живота ми е да съм на върха на решетката в MotoGP. Успяхме да го постигнем тук, което е невероятно.“

Състезателят на Грезини Дукати каза че следването на Марк Маркес и Джак Милър му е помогнало да разбере по-добре условията на пистата в Q1. Това в крайна сметка му помогна да се класира за полпозишъна в Q2, Въпреки това Джанантонио призна, че превръщането е малко вероятно той да се бори за победата в неделя.

Със сигурност вече познавах малко или много условията на пистата, но това ми помогна, добави той.

Но също така следвах Джак и Марк по време на Q1. Обикновено те са най-бързите пилоти в тези условия.“

Бях зад тях, когато видях, че лимита на гумата е много висок,. Можех да натисна много силно, за да мина бързо.
Това ми даде мотивацията и знанието, че е възможно да натискам токова силно във втория сегмент от квалификацията.“

Така че това беше добра подготовка за Q2 и определено ми помогна.“

Утрешният ден е под въпрос. Ние сме на върха, но в момента, честно казано, нямаме състезателното темпо, за да спечелим състезанието.“

Ще се опитаме да му се насладим, да се борим в първите обиколки, а след това ще видим какво ще стане. Разполагаме със загряваща сесия, за да разберем по-добре кое е нашето място. Честно казано, пристигнах тук само за да потвърдя доброто си представяне в Льо Ман. Целта ми е отново да съм в зоната на точките и ако може да вляза в топ 10″, завърши Фабио Ди Джанантонио.