Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фърнли: Форс Индия е в изключително стабилно положение

Фърнли: Форс Индия е в изключително стабилно положение

35
0
база,завод,фабрика,Форс Индия

Империята от фирми на Виджай Маля в момента не изживява разцвет, а след като толкова дълго време Форс Индия бави обявяването на втори пилот се появиха сериозни слухове, че отборът скоро може да има нов собственик. Всичко това обаче са „пълни глупости”, както заявява тим шефът Робърт Фърнли пред JamesAllesonF1.com.

„Дори и да има проблеми в някоя от фирмите на нашия собственик, това няма никакво влияние върху нашия отбор”, обяснява Фърнли. „Има разлика между това, какво се случва с фирмите му и това, което се случва с отбора.”

Освен това не трябвало да се забравя, че Виджай Маля притежава множество фирми, а не само авиокомпанията Kingfisher, която е със сериозни финансови затруднения.

„Акциите на United Spirits (най-големия производител на алкохол в Индия – б.а.) през изминалите месеци умножиха стойността си по четири. Така че явно той върши добра работа. Но за отбора на Форс Индия няма значение, дали United Spirits или Kingfisher се справят добре или не толкова добре на пазара. Много е трудно да обясним това на хората, въпреки че се опитваме да го направим от доста години.

През няколко месеца се появяват слухове, според които сме пред фалит, че отборът се продава и разни подобни. Тези глупости продължават вече пета година. Ние свикнахме с това, минимум по пет пъти годишно сме на тезгяха. И въпреки това продължаваме.

Силата на отбора ни е в собствениците на нашите акции и това явно някои хора не го виждат. Не е необходимо да се напъваме много на извън борсовия пазар, за да си осигурим или повишим бюджета на отбора. Имаме късмет със собственици като Виджай и Сахара груп.”