Начало Автомобили Фейслифт и за Порше 911 GT3 RS

Фейслифт и за Порше 911 GT3 RS

208
0

Порше показа официално фейслифт версията на хардкор варианта на 911 – GT3 RS.

Създаден с цел да бъде перфектната спортна кола със задно задвижване, RS версията разполага с модифицирана версия на 3.8-литровия боксер на GT3, който тук разполага с 15 „коня“ повече (общо 450). Този двигател, комбиниран с 6-степенната механична трансмисия на модела помага на GT3 RS да достигне сто километра от място за точно 4 секунди, а максималната му скорост е 314 км/ч.

Следите на гумите при новата версия са по-широки, мениджмънт системата на окачването е ревизирана, а държачите на двигателя са активни, което значи, че могат да променят твърдостта си, за да намаляват вибрациите. Акумулаторът пък вече е литиево-йонен и тежи с 10 килограма по-малко от този на предходния модел.

Двуцветното оцветяване на колата също е ново, калниците са още по-широки, а титаниевите ауспуси са монтирани централно. Задното карбоново антикрило пък е още по-масивно и прави автомобила да изглежда още по-заплашително на пътя.

Моделът ще бъде показан на живо във Франкфурт идния месец, а продажбите му в Германия ще започнат от началото на 2010-та година, като базовата му цена ще е 122 400 евро.

 Ето и две филмчета, показващи модела в действие: