Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фелипе Маса: Моментната ни форма е по-лоша от очакваното

Фелипе Маса: Моментната ни форма е по-лоша от очакваното

32
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса се класира едва на 16-а позиция и това, комбинирано с 12-ото място на Фернандо Алонсо и неговата грешка на първи завой доведоха до сериозно разочарование в лагера на Ферари.

„Със сигурност съм много разочарован, защото това не е старта на сезона, който очаквах и се надявах“, обясни Маса. „Трудностите започнаха още след началото на третата свободна тренировка. Балансът на колата така и не се получи, както желаех. Не успях да направя нито една чиста обиколка. Непрекъснато изпитвах неодстатъчно сцепление и с двата типа гуми, задницата бе нестабилна при влизане, а предната част при излизане от завоя. Това вероятно е заради характера на трасето.

Ще трябва да се опитаме да дадем всичко от себе си в утрешното състезание. То няма да е лесно, защото стартираме далеч от челото, но смятам да дам всичко от себе си. Ще се опитаме да наваксаме загубеното днес в квалификацията.

Няма съмнение, че изоставаме, дори повече отколкото очаквахме. Някои отбори са се подобрили доста спрямо миналата година. Ще трябва и ние да подобрим значително представянето си.