Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фелипе Маса на 30

Фелипе Маса на 30

143
0
Фелипе Маса
Фелипе Маса; снимка: Ферари

Фелипе Маса навърши 30 години днес и получи десетки пожелания за здраве, успехи и победи във Формула 1 от почитателите си. На уебсайта на Ферари в продължение на няколко дни се събираха хубавите слова на феновете на бразилеца, но на връх празника му бяха изпратени и три специални послания.

Президентът на Скудерията Лука ди Монтедземоло отбеляза, че Маса е част от семейството в Маранело вече цяло десетилетие и за това време маркизът се е убедил, че пилотът живее с идеята Ферари в сърцето си.

Твоят талант и прекрасен характер означават, че всички те оценяваме като състезател, но още повече като личност. Радвай се на празника заедно с прекрасното си семейство, но знаейки, че очакваме следващите седмици да са жизненоважни за шампионата – допълни Ди Монтедземоло.

Като към приятел се обърна шефът на екипа във Формула 1 Стефано Доменикали, изпращайки му прегръдки за годишнината – не само от себе си, но и от всички хора в Маранело.

Познаваме се от толкова дългова време и сме споделели толкова страхотни моменти, както и драматични мигове, през които останахме обединени, а именно това е тайната на специалните взаимоотношения – продължи италианецът. – Ти беше още дете при пристигането си в Маранело, а порасна и стана мъж. Предстои ни да изминем дълъг път заедно и се надяваме на заслужени успехи. Подарък? Всички работим без дъх да си поемаме: знаеш за какво говоря…

Последното послание дойде от съотборника на Маса Фернандо Алонсо. Испанецът е по-малък с няколко месеца и ще отбележи 30-ия си рожден ден през лятото.

Тогава ще можеш да ми разкажеш повече за достигането на тази специална възраст! – пошегува се Фернандо. – Искрено ти изпращам най-хубави пожелания и искам да ти кажа колко съм щастлив с теб като съекипник във Ферари. Според мен сме добър дует, уважаваме се и работим чудесно заедно, а интересите на отбора винаги са пред тези на индивидуалната личност. Надявам се скоро да имаме достатъчно бърза кола, за да се борим за топ позиции, след което от нас ще зависи да спечелим – допълни двукратният световен шампион.