Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фелипе Маса начело след последната свободна тренировка в Испания

Фелипе Маса начело след последната свободна тренировка в Испания

83
0
Испания,Фелипе Маса,Ферари

Фелипе Маса от екипа на Ферари даде най-добро време в третата свободна тренировка на пистата в покрайнините на Барселона. Бразилецът остави зад себе си Кими Райконен, който изостана с едва 0,006 сек. Трети е Марк Уебър.

Голяма част от пилотите направиха по едно излизане с твърдите гуми и по две с медиум сместа, с идеята да настроят баланса на колите си за квалификацията. Фернандо Алонсо поведе след първите излизания, показвайки, че с по-твърдата смес той отново се справя по-добре. Превъзходството на Ферари бе затвърдено от последния опит на Фелипе Маса, чието време остана недостижимо за останалите.

Пилотите на Мерцедес бяха единствените, които явно не бяха завършили подготовката за състезанието утре. Нико Розберг и Люис Хамилтън бяха и състезателите направили най-много обиколки, след като в началото направиха по една дълга серия от обиколки с твърдите гуми. В края обаче и те сложиха по-меката смес с поглед към квалификацията.

Класирането в края се променяше непрекъснато след като всички пилоти излязоха в последните десет минути за последните си опити. Първо поведе Райконен, но времето му бе подобрено от Фелипе Маса. Марк Уебър даде трети резултат, а неговият съотборник в екипа на Ред Бул, Себастиян Фетел, успя да запише едва пето време. Четвърти бе Ромен Грожан от екипа на Лотус.

Фернандо Алонсо завърши сесията на шесто място, следван от двамата пилоти на Форс Индия, Пол ди Реста и Адриян Сутил. Десетката се допълни от Люис Хамилтън и Жан-Ерик Верн. Нико Розберг бе първия пилот извън десетката, а проблемите на Макларън изглежда продължават след като Дженсън Бътън и Серхио Перес завършиха 12-и и 14-и.

Възможно е квалификацията днес следобед да се проведе и на мокро, след като облаците започнаха да се скупчват над пистата малко преди края на последната свободна тренировка.