Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Феноменално подобрение на пистата отчетоха Бриджстоун

Феноменално подобрение на пистата отчетоха Бриджстоун

46
0
Бриджстоун,гуми

С гуми от типа софт на Бриджстоун бяха постигнати най-добрите времена в днешните свободни тренировки за Гран при на Корея. Пилотът на Ред Бул Марк Уебър бе най-бърз в следобедната сесия, а класиралите се зад него Фернандо Алонсо (Ферари) и Люис Хамилтън (Макларън) направиха топобиколките си със същата смес.

– Денят бе важен, тъй като след много спекулации уикендът най-после стартира, а пистата е страхотна – заяви директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима. – Повърхността, разбира се, бе много хлъзгава, но видяхме феноменално подобрение на асфалта в тренировките. Първата обиколка бе за над 2 минути и 20 секунди, последната – с повече от 42 секунди по-бърза. Вярвам, че има още потенциал за промяна на условията, особено ако времето остане сухо и топло.

Хамашима допълни, че и при двата типа гуми е забелязано късане, като това се дължи основно на мръсотията по асфалта.

– Това би трябвало да се подобри с еволюцията на повърхността. Очакваме по-мекият тип да е по-бърз, както и да има прилична издръжливост. Колко точно зависи от трасето и това ще е сред основните въпроси в следващите дни – каза още той.