Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фенoвете искат повече изпреварвания

Фенoвете искат повече изпреварвания

49
0

Почти всички фенове на Формула 1 искат предимно едно нещо – повече изпреварвания. Повечето смята, че това може да бъде постигнато чрез модифициране на колите и на пистите.

Това е и едно от ключовите послания, което изникна в резултат на изследването на ING/F1 Racing, което бе проведено сред 70 000 почитатели от 160 различни страни. По отношение на надеждите си за бъдещето на Формула 1 96 % от отговорилите са казали, че искат по-интересни състезания с повече изпреварвания – 81% са казали, че колите трябва да бъдат модифицирани, а според 70 % пистите трябва да бъдат променени.

Резултатите от проучването посочват, че качеството на състезанията остава ключов фактор за феновете. Освен това 90 % смятат, че спортът трябва да продължи да посещава класическите писти, 88 % искат да се разчита повече на възможностите на пилота (а не колата), а 83 % са на мнение, че спортът трябва да остане върхът на технологиите.

Въпреки че явно технологиите са желани от феновете, само 35 % смятат, че това е най-впечатляващият аспект от Формула 1.

Телевизията остава най-популярният начин за феновете да следят Формула 1, като 97 % от феновете са гледали състезания през годината. Интернет също не е останал назад, като 93 % от почитателите на спорта казват, че са го следели и чрез този канал.

Интернет остава основният канал за феновете на Формула 1 за получаване на най-актуална информация, като 90 % от тях посещават специални сайтове за Формула 1 – скок спрямо 87-те % от последното проучване през 2006 година.

44 % от респондентите са следели спорта само посредством телевизия. Същевременно на вестниците са разчитали 19 % – спрямо 39 % при миналото проучване.