Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари анализират представянето си от Австралия в Маранело

Ферари анализират представянето си от Австралия в Маранело

53
0
Фернандо Алонсо

4-о и 7-о място (при това втората позиция постигната след дисквалификация на пилоти от друг отбор) е резултат, който никак не радва Ферари. В Скудерията още от квалификацията на Албърт парк търсят причините за изоставането си спрямо Ред Бул, след като темпото на червените коли бе най-близо до това на RB7 по време на предсезонната подготовка. Още по-голям шок за хората от Маранело бе скоростта на Макларън след последните промени в МР4-26. В тима не се и стараха особено да крият разочарованието си след Гран при на Австралия, но по-важното за тях сега е да открият какво се обърка в 150° Italia.

Трябва да проучим внимателно всичко, защо не бяхме толкова конкурентоспособни, колкото очаквахме. Необходима е незабавна реакция преди следващия старт в Малайзия. Една от основните области на работа е нивото на аеропритискане в предната част на колата: трябва да разберем защо на пистата то не беше такова, каквото се получи при изчисленията. Едни от малкото позитиви бе издръжливостта, особено по отношение на двигателя и KERS-а – коментира шефът на отбора Стефано Доменикали.

Той и инженерите от екипа се връщат в Европа, докато останалата част от хората останаха в Мелбърн и ще летят за Куала Лумпур през уикенда.

Малка утеха за Ферари остана все пак фактът, че най-бързите обиколки в състезанието бяха дадени от техните пилоти. Фелипе Маса постигна 1:28.947 мин в 55-ия тур (с гуми софт), а постижението на Фернандо Алонсо е 1:29.487 (49-а обиколка, хард).

Представянето в надпреварата все пак бе малко по-добро, отколкото това в квалификацията, но испанецът се справи по-добре с гумите си, отколкото съотборника му.