Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари анализират проблемите си от Сепанг

Ферари анализират проблемите си от Сепанг

61
0

И последните членове на тима на Ферари се прибраха вчера в базата в Маранело, след което се проведе и редовният общ брифинг след състезателен уикенд. Целият отбор се събра в Джестионе Спортива, за да обсъди случилото се на пистата Сепанг. Президентът Лука ди Монтедземоло лично се срещна с тима, за да бъдат анализирани проблемите на Фернандо Алонсо и Фелипе Маса.

Сред основните теми бе, разбира се, грешката от квалификацията, заради която пилотите трябваше да стартират от дъното на грида. Обсъден бе и проблемът със здравината на отделни компоненти, след като Алонсо получи повреда в скоростната кутия и двигателя. Във Ферари не бяха особено щастливи и от факта, че и двата болида на Заубер отпаднаха от надпреварата в Малайзия заради технически грижи с моторите си, доставяни от Скудерията. Новите анализи потвърдиха първоначалните заключения, че повредите в двата отбора са различни и не са свързани помежду си. Установено бе също така, че няма връзка между прегряването на агрегатите в Бахрейн и грижите на Алонсо на Сепанг. Според тима е възможно проблемът с трансмисията да е довел до този с мотора заради необичайното използване през цялата състезателна дистанция. Самият двигател пристига днес следобед във фабриката.

След всичко това не е изненадващо, че седмото място на Маса не бе почти никаква утеха за Ферари. Все пак в Маранело отчетоха добрия старт на сезона и факта, че отборът и пилотите са начело и в двете класирания за световния шампионат. За сравнение: след първите три старта през 2009 г. тимът нямаше никакви точки и за малко не записа най-лошото начало на сезон от повече от две десетилетия. В Джестионе Спортива обаче вече се върнаха на работа, за да подготвят новите компоненти за Гран при на Китай, които да върнат Ферари в челото на колоната.