Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари бавни и на Яс Марина Бей

Ферари бавни и на Яс Марина Бей

82
0

Лично президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло наблюдава измъчените усилия на пилотите си Кими Райконен и Джанкарло Фисикела в квалификацията на пистата Яс Марина Бей. До пистата се строи тематичен парк, посветен на Скудерията, който е единствен по рода си, но днес състезателите с червените F60 бяха далеч от представата за скорост и победи, свързвана с марката. Финландецът все пак стигна втория сегмент и записа 11-о време, но италианският му колега е последен на стартовата решетка. Кошмарът в компанията на маркиз Ди Монтедземоло гледаха още Михаел Шумахер и Фелипе Маса.

 

– Измъкнахме максимума от колата си днес, но това не бе достатъчно, за да стигнем третата част на квалификацията. Още от вчера си знаем къде сме, така че не сме изненадани – заяви и Кими. – 11-о място пък е по-добро от 10-о, защото ще стартирам от чистата страна на пистата и мога да избера идеалното количество гориво.

Фисикела се оплака от нестабилност на предната част на колата си в последния сектор, но твърдеше, че въпреки последното си място на грида може да напредне значително.

Поведението на гумите бе доста необичайно – допълни шефът операции на пистата Крис Дайър. – По-твърдият тип се оказа по-бърз. С Кими изпробвахме и двата вида, докато Джанкарло бе само с меките. А както видяхме, точно те провалиха отпадналите след първата част пилоти.