Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари блестящи в първия старт

Ферари блестящи в първия старт

72
0

Ако денят наистина се познава от сутринта, то екипът на Ферари и феновете му няма защо да се притесняват от отсъствието на Михаел Шумахер. Представянето на целия тим и двамата пилоти в Гран при на Австралия бе блестящо и първото обаждане, което Жан Тод получи, бе именно от седемкратния световен шампион на път за почетната стълбичка. Французинът връчи веднага апарата на победителя Кими Райконен, който (ако се съди по телевизионните кадри) не успя да говори с Михаел. Със сигурност обаче Шумахер ще поздрави лично финландеца.
Фантастична победа! – категоричен бе Кими след финала. – Страхотно е да побеждавам отново, при това с новия си отбор и искам да благодаря на всички за това, че ми дадоха толкова добър автомобил. Състезанието не бе толкова лесно, колкото може би е изглеждало отстрани, отчасти поради това, че имах проблеми с радиото малко след старта и това затрудни максимално комуникацията с питуола.
Не карах на максимум през цялото – адаптирах темпото си спрямо това как вървеше надпреварата. Великолепен старт на шампионата. Но въпреки че имаме конкурентноспособен автомобил, трябва да продължим да работим и да го направим още по-добър
– допълни финландецът.
Докато той нямаше никакви проблеми, Фелипе Маса тръгна от последна позиция на стартовата решетка, след като тимът реши да смени двигателя му преди състезанието. В течение на надпреварата, която изкара със стратегия с едно-единствено спиране в бокса, бразилецът методично си проправяше път, за да завърши в крайна сметка шести.
След случилото се в квалификацията бе трудно да направя каквото и да е повече – коментира Маса. – Ако не бе вчерашният проблем, щях да се боря за победата.