Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари, BMW Заубер и Върджин след тренировките на Херес

Ферари, BMW Заубер и Върджин след тренировките на Херес

16
0

Два часа загуби Фелипе Маса днес на пистата Херес в Испания, докато екипът му поправи техническа повреда в новия F10, която обаче бе определена като не особено сериозна. В Скудерията адаптираха – за пореден път и за особено неудоволствие на екипа – програмата си към лошите условия на трасето.

– Тези два дни не бяха никак добри, както се случи и миналата седмица. Пистата бе почти непрекъснато мокра. Въпреки това покриването на много километри бе важно за издръжливостта на болида и оправянето на някои малки проблеми. А и така и така времето е еднакво за всички, така че не бива да се оплакваме – категоричен бе Маса. – Естествено, липсата на тестове може да е фатална, тъй като останаха само шест дни тренировки. От тази гледна точка съм доволен, че нашият отбор има най-много обиколки спрямо съперниците, макар че наистина се надявам на слънце в Барселона!

В BMW Заубер направо се отказаха от каране по пистата – Педро де ла Роса направи само 8 тура.

– Просто нямаше смисъл да се кара днес. Вече разбираме добре колата и се надявам в Барселона трасето да е сухо – заяви и испанецът.

Цели 72 обиколки обаче натрупа Тимо Глок – най-много от началото на тренировките за Върджин Рейсинг. Проблем с хидравликата обаче се оказа труден за поправяне – следобед немският пилот прави проверовъчни излизания в опити за локализиране на повредата.

– Имаше поредица от хидравлични грижи, които се оказаха трудни за диагностициране. В крайна сметка открихме откъде идва проблемът, макар и твърде късно. Тази вечер обаче всичко ще бъде оправено и се надяваме на по-конструктивен ден утре – обясни техническият директор Ник Уирт.