Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: Дифузьорът на Браун категоричено е нелегален

Ферари: Дифузьорът на Браун категоричено е нелегален

36
0

Адвокатът на Ферари е казал по време на изслушването пред Апелативния съд на ФИА, че няма съмнение във факта, че дифузьорите на Браун GP са нелегални.

Британският екип, който бе купен от бившия технически директор на Ферари, Рос Браун, спечели първите две състезания за тази година, ползвайки спорни компоненти. Уилямс и Тойота също се радват на добри резултати, ползвайки дифузьор, за който Ферари, Рено, Ред Бул и BMW Заубер твърдят, че противоречи на правилата.

Найджъл Тоци, представител на Ферари, използва срещата, за да започне пряка атака срещу Браун: „Само човек с огромна арогантност би смятал, че е прав, когато толкова много негови уважавани колеги не са съгласни.“

„Всеки би казал, че там има отвор, така че не позволявайте на някой посредством умни думи да скрие правилата“ – каза Тоци.

„Жалбата не е защото ние (Ферари) не сме се възползвали максимално от възможността, а защото Браун, Тойота и Уилямс не са работили според правилата.“

Представителят на Рено, Андрю Форд, каза, че френският тим е бил създал подобен компонент, който е бил обявен за нелегален.

„Не че Рено са изпуснали кораба, както подчерта Браун, а просто ФИА казаха, че е нелегално“ – каза Форд. „На този етап дифузьорът не бе одобрен.“

Окончателно решение се очаква в сряда следобед. Ако дифузьорът бъде обявен за нелегален, то Дженсън Бътън може да бъде лишен от победите си в Австралия и Малайзия, а отборът – от точките си при конструкторите. Други забрани или глоби също не са изключени.