Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари доволни, че нямаха никакви проблеми в тренировките

Ферари доволни, че нямаха никакви проблеми в тренировките

65
0
Фернандо Алонсо

Ферари използваха максимално 180-те минути на разположение за работа по автомобилите си F138 в днешните свободни тренировки преди Гран при на Монако.

Отборът се труди по настройки за състезанието сутринта и адаптиране на болидите към бавното трасе. Следобед бе направено сравнение на поведението на двата типа гуми (софт и суперсофт), като шефът на екипа Стефано Доменикали отбеляза, че са събрани полезни данни за анализ.

Фернандо Алонсо бе втори в първата и трети във втората тренировка (зад състезателите на Мерцедес). Той заяви отново, че първите изпитания не дават ясна представа за силата на всички тимове. Според него трябва да се изчака до събота, защото никой не кара на 100% по тесните улици чак до квалификацията, тъй като бариерите са прекалено близо и не си струва да рискуваш излишно.

Тук повече, отколкото на което и да е друго трасе, е необходимо да караш много, за да се приспособиш към конфигурацията – продължи испанецът. – Доволен съм, че свършихме цялата си планирана програма днес. Нямаше много време за сравнение на гумите – направихме само една серия и резултатите не бяха изненадващи. Суперсофт са малко по-бързи и се износват по-бързо.

Фелипе Маса също демонстрира много добро темпо. Той заяви, че колата му е била с добро поведение и за него положителен знак е, че бе в топ 5 и на двете сесии.

Наясно сме обаче колко много работа имаме още. Ще анализираме данните си, за да намерим правилната посока за работата по-нататък. Мерцедес показаха, че са по-бързи и няма да е лесно да се класираме пред тях в квалификацията, но съм сигурен, че имаме нужните качества, за да се борим – допълни бразилецът.