Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари доволни от резултата си след хаоса в първия тур

Ферари доволни от резултата си след хаоса в първия тур

33
0

Трети и четвърти завършиха в Гран при на Австралия пилотите на Ферари Фелипе Маса и Фернандо Алонсо.

– Преди състезанието се надявахме на по-добър резултат, но след случилото се в първия завой след старта, заради което Фернандо се озова в дъното на колоната, трябва да сме доволни от тези позиции – заяви шефът операции на пистата Крис Дайър. – Избрахме да използваме само по един комплект сухи гуми, като това се оказа вярното решение. При второ спиране със сигурност щяхме да загубим позиции. Оставайки на трасето, бяхме наясно, че съперниците ще ни настигнат към края на състезанието, но тогава трябваше да се защитават местата ни – точно това се и случи.

След втория си пореден подиум Маса бе изключително доволен, особено заради начина, по който се справи в хаоса на трасето. Той направи великолепен старт и от пети на грида бе втори в първия завой, като сам призна, че това бе ключът към почетната стълбичка в неговия случай.

– Имах някои грижи със сцеплението, но благодарение на стратегията се справихме. Доближих [Роберт] Кубица, но нямах реален шанс да го изпреваря. Мисля, че публиката по трибуните и пред телевизорите се е забавлявала днес: едва ли можете да наречете това състезание скучно! – вълнуваше се Фелипе.

Алонсо от своя страна бе искрен с обяснението, че е направил ужасен старт, превъртайки колелата при изгасването на светлините. След това изостана много заради удар с Макларън-а на Дженсън Бътън и води сериозна борба да навакса изгубените позиции.

– Затова и четвъртото място е толкова важно и значимо. Колата бе перфектна и успяхме да направим много дълга серия обиколки с меките гуми. А когато бях зад Фелипе, можеше и да съм по-бърз, но ненужните рискове – особено при съотборници – са излишни. Освен това трябваше да се защитавам от [Люис] Хамилтън и Марк [Уебър], които бяха с по-свежи от нашите гуми – коментира двукратният световен шампион.