Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари F2012 все още не е достатъчно бърз болид, убеден е Доменикали

Ферари F2012 все още не е достатъчно бърз болид, убеден е Доменикали

48
0
Фернандо Алонсо

Ферари все още не могат да са напълно удовлетворени от свършената досега работа във Формула 1 въпреки двете победи на Фернандо Алонсо досега, твърди шефът на Скудерията Стефано Доменикали. Италианецът смята, че вчерашното изумително представяне във Валенсия се дължи на качествата на пилота, отколкото на конкурентоспособността на колата и че има още доста неща за подобрение в Маранело.

Автомобилът ни е на различно ниво в сравнение с началото на сезона, но все още не е най-бърз. Според мен Ред Бул – или поне Ред Бул-ът, който видях този уикенд – е най-бърз като чиста скорост. Водеше комфортно в надпреварата, темпото му бе много силно. Знаем каква е целта ни за края на ноември, а те имаха проблем с издръжливостта. Но според мен ние още не сме на достатъчно високо ниво като представяне. Имаме много работа, но поне водим в шампионата и това ще е мотивиращо за хората да са по-креативни – обясни Доменикали.

Що се отнася до Алонсо, то италианецът отново бе категоричен, че испанецът е най-добрият пилот от всички и затова е във Ферари.

Много съм щастлив за него, защото беше под сериозно напрежение. Води невероятна битка. И съм доволен за отбора, тъй като работиха толкова много за правилната стратегия и точните моменти. Това е силата на екипа ни. Но трябва да останем спокойни. Победата е много важна, защото основните ни съперници имаха известни грижи. Издръжливостта е ключова този сезон и трябва да се печелят точки всеки път – допълни Доменикали.