Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари готови с мотора за 2003

Ферари готови с мотора за 2003

42
0

Докато все още тече шампионата за 2002 г. в тима на Ферари отдавна са започнали да мислят за идващата 2003 г. В близките дни (най-късно до 15 август) във фабриката във Фиорано ще бъде тестван за първи път агрегатът наречен 052, който ще задвижва колата на Ферари през следващата година.
Инженерите отговарящи за развитието на новия мотор, Паоло Мартинели и Рори Бърни са заети изцяло с подготовката на първия тест на 052. Новият мотор ще бъде несъвместим с шасито използвано през тази година и затова не се очаква той да бъде изпитан в състезанията през до края на сезона.
Според източници близки до екипа по развитието, новият двигател ще бъде доста по-малък и доста по-лек от предшественика се. Повечето елементи в него са намалени като големина, за да бъде намалено общото тегло и за да се свали центъра на тежестта.
Моторът ще бъде с по-голям диаметър на цилиндрите и с по-къс ход на буталата. Първият екземпляр на двигателя 052 няма да бъде тестван за параметри като мощност, а целта ще бъде в този тест да бъдат видени нормалните за всеки подобен проект първични слабости, за да могат те да бъдат отстранени навреме.