Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари губи третото място при конструкторите

Ферари губи третото място при конструкторите

50
0

Ферари отстъпи третото място в класирането на конструкторите след Гран при на Бразилия, в който Кими Райконен финишира шести, а Джанкарло Фисикела пак не взе точки.

– На първо място, от името на целия отбор, искат да поздравя Дженсън Бътън и Браун Гран при за спечелването на двете титли днес. Особен съм доволен за стар приятел като Рос. Що се отнася до нас, ясно е, че не сме щастливи, след като резултатът е точка изоставане [от Макларън]. Надяваме се да си върнем третата позиция в последния старт в Абу Даби – заяви шефът на отбора Стефано Доменикали.

Райконен строши предното си крило в първия тур от състезанието и това на практика съсипа шанса му за по-добро представяне.

Първо ме удариха в първия завой, а след това и когато се опитвах за изпреваря [Марк] Уебър. Тогава загубих предното си крило. При първия питстоп в окото ми попаднаха няколко капки от петрола, хвърчащ от шланга на колата на [Хейки] Ковалайнен, след което пламъците ме заслепиха. Щях да спра, но за късмет огънят бързо утихна. Очите ми още горят, но иначе съм добре. Поне спечелих точки за отбора, макар че можехме да се борим за подиум – заяви финландецът.

Ковалайнен бе замесен и в инцидент с Фисикела – завъртя се пред него след старта и италианецът отиде в тревата.

– Бяхме избрали стратегия с един питстоп, но в последната част от състезанието меките гуми започнаха да се късат и не можех да вървя с темпото на пилотите пред мен – обясни Джанкарло. – Тогава дори загубих позиция. На всичкото отгоре KERS-ът ту работеше, ту не работеше. Не крия, че се чувствам малко разочарован от всичко, преживяно с Ферари до момента, тъй като в нито един уикенд нещата не се подредиха като хората.