Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари и Рено с тайни тестове на двигателите за 2014 г.?

Ферари и Рено с тайни тестове на двигателите за 2014 г.?

63
0
двигател,Рено

Още от няколко месеца стендовете на Мерцедес, Рено и Ферари работят на високи обороти, за да бъдат изпитани новите двигатели за следващата година. Въпреки сериозните промени в регламента обаче екипите няма да могат да изпробват новите агрегати преди края на януари. Това означава, че производителите ще имат едва два месеца време, за да отстранят и установят слабостите в своите концепции. Тези два месеца обаче явно не се струват достатъчни и затова се носят слухове, че Ферари и Рено вече са изпробвали своите творения на писта.

Според множество медии двата производителя са направили изпитания, но са били достатъчно находчиви, че да не използват шаси от Формула 1. В интернет дори се появи видео, показващо супер модела на италианците LaFerrari при изпитания във Фиорано. Според слуховете обаче проведеният на 27 ноември тест не е направен със серийния двигател с мощност 963 к.с., а с по-слабия като обща мощност агрегат за Формула 1. От Скудерията обаче са отказали коментар на видеото.

Според Omnicorse пък Рено са изпробвали своя двигател в шаси от световните серии на Формула Рено 3.5 на пистата Маникур. На въпрос на Motorsport-Total.com за това дали не е използван двигателя за 2014 г., французите са отказали коментар, но са уточнили, че първите тестове на новите двигатели са планирани за края на януари.

Мерцедес е единственият производител, който отрича тотално, да е правил тестове на двигателя за 2014 г. на писта. На стендовете обаче продукта на германците е от почти година, като те бяха първите, предоставили видео на журналистите, даващо представа за звука и вида на тяхното произведение.