Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари и Шел продължават партньорството си до 2010 г.

Ферари и Шел продължават партньорството си до 2010 г.

28
0

След като в средата на миналия век Ферари и Шел постигаха големи успехи на пистата, впоследствие се стигна и до раздяла между двете фирми. През 1996 г. Обаче двете фирми отново подписаха договор за партньорство позагубилата през годините част от блясъка си “скудерия” отново започна да бележи без брой успехи. Сега този договор между двете страни бе подновен до 2010 г., като той важи както за състезателните автомобили, така и за нормалните (ако могат въобще така да се нарекат) коли на Ферари. Продължаването на договора за сътрудничество ще бъде подписан по време на уикенда за Гран при на Сан Марино.

“Радваме се, че ще продължим техническото си партньорство с Шел до 2010 г.”, заяви спортният директор на “червените” Жан Тод. “Шел определено ни дават предимство в състезанията, което е свързано предимно с надеждността и мощността. С оглед на промените в правилата за двигателите тази наша съвместна работа става още по-важна. Имаме най-силната техническа партньорска връзка в цялата Формула 1 и тя играе важна роля в нашите успехи и ще играе такава и за в бъдеще/”

“Формула 1 е естествен сборен пункт на производители на коли и нефтени компании, защото тук се дава възможност, да се развиват качествата на продуктите при екстремни условия”, заяви пред медиите вицепрезидента на Шел, Хуан Карлос Перез. “Радваме се да подновим договора си с Ферари. Нашата връзка е може би най-успешната в цялата история на Гран при и се надяваме това да продължи да бъде така.”