Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари и Шел заедно до 2015 г.

Ферари и Шел заедно до 2015 г.

46
0

Ферари и Шел обявиха днес, че ще продължат сътрудничеството си с още пет години. Двете компании работят заедно от десетилетия и са доволни от резултатите от общите си усилия.

– Продължаването на връзките ни с Шел до края на 2015 г. е още една стъпка в плана на Скудерията да подсигури бъдещето си в дългосрочен план и е ясен знак за доверието към Ферари на компания, лидер в своята област – заяви шефът на отбора във Формула 1 Стефано Доменикали. – Това партньорство датира от 1929 г. и е изиграло важна роля в успехите ни. Преследването на съвършенството, страстта към надпреварите, работата в екип, трансферът на технологии от пистата към продуктите за ежедневието – това са ценностите, които споделяме с Шел и които характеризират уникалното ни в света на автомобилния спорт сътрудничество.

Съобщението съвпада с 450-а Гран при във Формула 1, в която двете компании участват заедно. До днес резултатът от общата им работа възлиза на общо 154 победи и 22 световни титли (12 при пилотите, 10 при конструкторите).