Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари и Тойота обнадеждени

Ферари и Тойота обнадеждени

119
0

Ферари и Тойота бяха единствените отбори, които проведоха тестове на пистата в Бахрейн преди сезона във Формула 1. В изпитанията Скудерията буквално летеше, но и японският тим бе доволен от резултатите. Благодарение и на тази си подготовка, двата отбора очакват добро представяне в предстоящата надпревара на трасето до Манама, но са предпазливи в изказванията си.
толкова конкурентен спорт като Формула 1 всяко предимство, което може би сме имали вследствие на зимното си пътешествие до Бахрейн вероятно ще се е изпарило до края на петъчните свободни тренировки. Дотогава останалите екипи ще са наваксали темпото – коментира техническият директор на Ферари Алдо Коста. – Дори при гумите не можем да имаме аванс, тъй като в зимните изпитания използвахме само един твърд тип на Бриджстоун.
Ферари имат успехи в Бахрейн, след като спечелиха първата надпревара там с Михаел Шумахер, а миналия сезон Фелипе Маса пръв пресече финала. Всъщност сега бразилецът е в подобна на миналогодишната ситуация, след като първите два старта за годината не минаха никак добре за него. Световният шампион Кими Райконен пък няма победа на Сахир и мотивацията му със сигурност ще е висока.
В Тойота също са обнадеждени заради участието си в тестовете в Бахрейн преди сезона.
Много съм доволен от изпитанията ни през зимата в Бахрейн поради няколко причини. Отидохме първо заради това, че имаме гарантирани подходящи атмосферни условия – температурите бяха приемливи. Освен това пистата е интересна комбинация от бавни и по-бързи сектори, така че имахме възможност да прогресираме като цяло с автомобила. Всъщност там направихме първите стъпки в развитието за 2008 г. по отношение на настройките. Настроени сме оптимистично за състезанието в Бахрейн, защото имаме добра отправна точка благодарение именно на този тест – заяви отговарящият за шасито мениджър на екипа Паскал Васлон.
След чудесното представяне в Малайзия на Сепанг обаче в Тойота не изпадат излишна еуфория.
Единствено статистиката ще покаже цялата истина, но нивото ни на конкурентноспособност в Малайзия бе наистина в пълен синхрон с предсезонните ни тестове в Барселона – допълни Васлон. – В Мелбърн не беше толкова добре, но там е известно, че стават ясни някои аномалии в представянето, които не се повтарят след това по време на сезона.