Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари и Уилямс без завършил болид

Ферари и Уилямс без завършил болид

55
0

След вчерашната ужасна квалификация, днес Ферари изживяха още по-сериозно разочарование, след като и двата болида на Скудерията катастрофираха в състезанието на Албърт парк.

Фелипе Маса отпадна още в първия тур, като обвини Кристиян Клийн за инцидента.

Той ми беше отляво, а Спийд – отдясно. Кристиян ме докосна, което ме завъртя надясно, ударих Розберг и спрях в бариерата. Нямаше какво да направя – просто си бях пътник в колата – бе краткото обяснение на бразилеца.

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер изкара по-голяма част от надпреварата. Той излетя в 33-ия тур на излизане от последния завой, след като в началото и темпото му бе много лошо. Според германеца при стъпването на бордюра внезапно се дестабилизирала предницата, което го прати върху тревата и оттам – в мантинелата.

Днес основният ни проблем бе да запазим работната температура на гумите, особено в първата част на състезанието. Положението бе допълнително затруднено от излизанията на колата за сигурност.

Избраният тип гуми бяха добри след достигане на оптималната температура – това беше очевидно след питстопа. Но е ясно, че имаме много сериозна работа за вършене
– заяви Михаел.

За второ поредно състезание нито един и от автомобилите на Уилямс не стигна до финала.

Местният любимец Марк Уебър поведе за кратко за радост на публиката. Австралиецът твърдеше след края на състезанието, че е могъл да стигне дори до подиума. С много гориво и добра стратегия той се движеше чудесно преди да отпадне заради повреда на скоростната кутия.

Вероятно щеше да е трудно да спечеля пред Кими и Фернандо, но останалите съперници бяха покрити и подиумът бе напълно възможен – уверен бе Уебър. – Като казвам това обаче, съм наясно, че първо трябва да стигнеш до финала. Изходът е разочароващ и за мен, и за екипа, но всички сме в едно и също положение. Сега трябва да си оправим издръжливостта.

20-годишният Нико Розберг пък не успя да направи и една пълна обиколка в надпреварата. Ферари-то на Фелипе Маса го помете катастрофата след старта и разруши задната част на колата му.

В първия завой всичко мина добре, но когато Маса и Клийн се удариха, видях Ферари-то зад мен в огледалата. Помолих се да не ме докосва при излитането, защото нямаше къде да отида. В крайна сметка обаче ме удари и това беше краят. Задното ми крило излетя, а и радиаторите бяха прекалено потрошени, за да продължа – сподели Нико.