Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари на първа редица във Франция

Ферари на първа редица във Франция

40
0

Пилотите на Ферари Кими Райконен и Фелипе Маса ще стартират от първа редица утре в Гран при на Франция, като световният шампион за 2007 г. изпревари бразилеца с 0,041 сек. Трети в квалификацията се класира Люис Хамилтън (Макларън), който обаче е с наказание от надпреварата в Канада и ще бъде преместен с 10 места назад на стартовата решетка. Това означава, че трети на грида ще е Фернандо Алонсо (Рено).
Успехът на Райконен днес е полпозишън №200 за Ферари. Маса доминира в първия и втория квалификационен сегмент, оглавявайки класирането, но в крайна сметка отстъпи на съотборника си. След като бразилецът не успя да подобри времето на Кими в последния си бърз тур, финландецът се прибра директно в пита, въпреки че също правеше квалификационна обиколка.
Хамилтън от своя страна допусна грешка в първия си бърз тур, след което успя да стигне третата позиция. При санкцията от Монреал обаче англичанинът ще отиде 13-и на стартовата решетка.
Лидерът във временното класиране в световния шампионат на Формула 1 Роберт Кубица (BMW Заубер) даде шесто време, нареждайки се зад Ярно Трули (Тойота) и Хейки Ковалайнен (Макларън). Полякът не се справи много добре в началото, но отново вървеше по-силно от съекипника си Ник Хайдфелд. Немският пилот в последния момент прескочи първата част на квалификацията, но така и не стигна до най-бързите 10.
И двата болида на Ред Бул обаче се състезаваха в последната част, като станаха съответно седми и девети, но Марк Уебър бе забавен, след като точно пред него Трули се завъртя и австралиецът бе принуден рязко да намали.
Най-бавни както обикновено напоследък бяха автомобилите на Хонда и Форс Индия. И четирите коли отпаднаха още след първия квалификационен сегмент.