Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари начело и във втората серия изпитания в Бахрейн

Ферари начело и във втората серия изпитания в Бахрейн

50
0

Кими Райконен остана начело и във втория ден от втората серия изпитанията на пистата Сакир с време 1:30.015 (най-доброто от всички постижения в Бахрейн по време на тези тестове). Екипите са на Сакир цяла седмица като между двете сесии имаше двудневна почивка.
Въпреки добрите резултати на Ферари тестовата им програма през този ден бе прекъсвана заради проблеми от различно естество. В болида на финландеца се появи теч на масло, докато работеше по развитието на F2008 и изпробваше различни настройки. Съотборникът на Райконен Фелипе Маса пък симулираше състезателни обиколки, но към края на определената дистанция двигателят му гръмна. В крайна сметка той приключи теста на втора позиция и на 0,175 сек. от Кими.
Единственият друг тим на пистата бе този на Тойота като неговите пилоти Ярно Трули и Тимо Глок останаха респективно трети и четвърти. Двамата симулираха тренировъчна сесия, квалификационна процедура и покриха пълна състезателна дистанция и с двата болида.
„Тази сутрин работихме по настройките – коментира Трули след края на сесията. – Времената за обиколка показват, че се придвижваме напред. Все още имаме доста работа, но определено се движим в правилната посока и това е много добре. Бях изключително доволен от колата днес, дори по време на дългите дистанции. Очевидно е, че има още място за подобрения, така че ще проучим данните и ще работим сериозно по развитието на колата.”
Съотборникът на Трули Тимо Глок обаче бе малко по-сдържан относно представянето на болида си. Германецът се оплака, че настройките му за симулацията на състезание не са били идеалните.