Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари начело в петъчните тренировки

Ферари начело в петъчните тренировки

22
0

Ферари оглави таблицата през първия ден тренировки на Албърт Парк. Михаел Шумахер и Рубенс Барикело бяха недостижими и през двата часа тренировки днес.
Скудерията доминира още от първата тренировка, като Михаел Шумахер и Рубенс Барикело дадоха времена по-добри с две секунди от останалите. Световният шампион записа 1:25.127 мин в третата от едва четирите си тура през първия час. Барикело изостана от него на 0,234 сек. Бразилецът можеше даде и по-добро постижение, но точно в средата на бързия си тур се оказа зад Дженсън Бътън. Трети остана Ярно Трули, който бе на 1,9 сек от Михаел.
Сравнително добре се представиха двамата пилоти на Уилямс, като и двамата имаха проблеми с трафика. Състезателите на Макларън изчакаха края на сесията, за да излязат. Същата тактика приложиха БАР и Ягуар (за Марк Уебър). Първата тренировка като цяло бе използвана най-вече от новаците и тест пилотите.
През втория час изпитания не настъпиха кой знае колко съществени размествания в таблицата, но повечето пилоти подобриха постиженията си. Имаше обаче доста инциденти в сравнение с първата тренировка.
Въпреки превъзходството на Ферари не е ясно колко голямо е предимството им след петъчните тренировки. Повечето екипи определено направиха минималното необходимо количество обиколки, а тези с трети пилот с възползваха максимално от възможността да пазят състезателните коли. Бас Лейндърс обаче не кара днес за Минарди, тъй като от ФИА отказаха да му дадат суперлиценз. Белгиецът няма направени 3000 км с автомобил от Формула 1 и ще почака преди да може да излезе на петъчните тренировки.