Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари най-бързи в първата тренировка

Ферари най-бързи в първата тренировка

45
0

Пилотите на Ферари бяха най-бързи в първата свободна тренировка за Гран при на Бахрейн днес. На пистата Сахир до Манама Фелипе Маса изпревари съотборника си Кими Райконен с 0,117 сек. Трети остана Нико Розберг (Уилямс) пред Люис Хамилтън и Хейки Ковалайнен от Макларън.
Сесията мина спокойно и без инциденти, с изключение на няколко излизания от състезателната крива. Голяма част от пилотите само направиха по един опознавателен тур в самото начало и не излязоха повече от половин час след това. След като от екипите прецениха, че по трасето вече има достатъчно натрупана гума, започнаха сериите от обиколки и работата по гумите.
Добро представяне записа и вторият пилот на Уилямс Казуки Накаджима, който взе шестата позиция с чудесен тур, но и с по-мекия тип гуми на Бриджстоун. Също с тях пилотите на Торо Росо отбелязаха сериозен прогрес във времената си към края на тренировката.
Единствено Фелипе Маса от състезателите на Ферари и Макларън работи по по-различна програма от колегите си. Бразилецът направи доста дълга последна серия от десетина тура, докато Райконен, Ковалайнен и Хамилтън имаха по три блока обиколки с една и съща продължителност.
Колите на Скудерията бяха приблизително с половин секунда по-бързи в първи бърз тур спрямо болидите на Сребърните. Темпото им в дълга серия обаче не се различаваше толкова много.