Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари най-бързи в първата тренировка на Монца

Ферари най-бързи в първата тренировка на Монца

31
0

Пилотите на Ферари Кими Райконен и Фелипе Маса окупираха първите две места в сутрешната свободна тренировка на италианската писта Монца.###Пилотите на Ферари Кими Райконен и Фелипе Маса окупираха първите две места в сутрешната свободна тренировка на италианската писта Монца.
Финландецът постигна най-доброто си време (1:22.446) още с първата си бърза обиколка. Той я направи към средата на 90-минутната сесия и остана начело до самия край на тренировката. Кими успя да изпревари съотборника си Фелипе Маса с 0,144 сек. и бразилецът остана на втора позиция.
Главните конкуренти на Скудерията от Макларън записаха съответно трето и четвърто време. Най-доброто, което успя да постигне Люис, бе 1:22.618. Британецът за кратко оглавяваше таблицата преди Райконен да направи бързата си обиколка. В самия край на сесията Люис се завъртя на първия шикан.
Световният шампион Фернандо Алонсо пропусна голяма част от първата тренировка заради проблем със запалването на двигателя. В последния половин час испанецът кара като на няколко пъти излезе от очертанията на пистата в новата зона за сигурност на шикана Рожия и освен това се завъртя на същото място. Той подобри времето си спрямо най-доброто постижение на Райконен в последната си обиколка.
Най-бързият пилот извън четиримата лидери от Ферари и Макларън се оказа Нико Розберг (Уилямс). Той зае петото място, но бе с около секунда по-бавен от водача Райконен.
Изненадващо добър резултат записа пилотът на Хонда Дженсън Бътън (1:23.668), който му осигури шестата позиция.
Десетката се допълни от Джанкарло Фисикела (Рено), Роберт Кубица (BMW), Ник Хайдфелд (BMW) и Ярно Трули (Тойота).