Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари не биха разменили Маса за Хамилтън

Ферари не биха разменили Маса за Хамилтън

57
0

Въпреки че тази година Люис Хамилтън победи Фелипе Маса с една точка и така спечели титлата, президентът на Ферари, Лука ди Монтедземоло, каза, че не би разменил пилота си за този на Макларън.

Хамилтън победи Маса в битката за титлата със само една точка след изключително напрегнат финал на сезона в Бразилия. И въпреки това по време на коледното парти на Ферари ди Монтедземоло каза, че според него Ферари и Маса са отлична комбинация.

„Люис Хамилтън? Нека да го изясним: той е страхотен пилот, който бе на крачка от титлата в дебютната си година и я спечели в следващата” – каза Монтедземоло пред „Гадзета дело Спорт”. „Но въпреки това с всичкото ми уважение, не бих го сменил за Фелипе Маса.”

Когато е бил попитан за твърденията на Хамилтън, че няма интерес да кара за Ферари, тъй като иска да изкара цялата си кариера в Макларън, ди Монтедземоло коментира: „Обикновено Ферари са тези, които избират. Според мен Ферари са тези, които правят един пилот популярен.”

„Кими Райконен дойде във Ферари и спечели титлата. Маса не я спечели и това бе изцяло наша вина. Беше логично той да спечели титлата, но това не стана поради наши грешки.”

„Фелипе е изключително популярен – за това какъв човек е, за това какъв пилот е и за красивия начин, по който загуби титлата тази година.”