Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари не може да спечели победа тази година, смята Алонсо

Ферари не може да спечели победа тази година, смята Алонсо

50
0
Фернандо Алонсо

Ферари не може да спечели победа тази година, смята Фернандо Алонсо.

Двукратният световен шампион заяви след Гран при на Канада, че всичко може да се случи във Формула 1 с оглед неочакваната победа на Даниел Рикиардо (Ред Бул). На Силвърстоун бе по-песимистично настроен относно шансовете на тима си за успех през 2014 г., но все пак остави отворена вратичка.

Честно казано, не е възможно да спечелим тази година. В същото време обаче, си мислех същото през 2011-та и тогава победихме тук, на Силвърстоун. Така че всичко може да стане – повтори отново Алонсо. – Ще опитаме да дадем най-доброто от себе си и ако се появи възможност, ще се възползваме. Невероятно трудно ще е да сме първи с демонстрираното досега представяне.

Испанецът смята, че има три неща, които трябва да свърши заедно с Ферари, за да са в по-добра позиция от началото на следващия сезон:

Първо, необходимо е да печелим точки тази година. Ако сме шести или седми в конструкторския шампионат, ще пострада отборът – от икономическа гледна точка (при разпределението на приходите). Второ, трябва сега да тестваме – особено в петъчните сесии – части за колата за догодина, които могат да са и експериментални, да учим какво е поведението им. Третото е да се трудим заедно с екипа в Маранело. В неделя вечер заминавам за базата цяла седмица ще съм на симулатора. Няма време за почивка, сега е нужно да се работи.

Алонсо каза още, че е концентриран върху настоящето и не е обмислял евентуално продължение на договора си с Ферари. Настоящият му контракт изтича през 2016 г., но името му вече бе свързано с Макларън през последните седмици.

Не съм мислил особено за нещата в дългосрочен план, защото в момента има други приоритети. Искам да помогна на отбора да спечели колкото се може повече точки този уикенд, тази година, защото разликите са много малки и имат сериозно влияние върху това дали си втори или шести в конструкторския шампионат. Бъдещето не е основен приоритет сега, ще мислим по-нататък – допълни Фернандо.